En støttegruppe for Misjonsalliansens arbeid i Ecuador
Lærte å sy treningstøyEn stolt gjeng med diplomer som bevis på fullført kurs.

Lærte å sy treningstøy

I Sergio Toral har det de siste månedene blitt arrangert kurs både i sying og i å lære frisøryrket. Over 50 personer har deltatt.

 

Misjonsalliansen har finansiert innkjøp av stoff og materialer, samt lønna til lærerene. Kursa gikk over 45 timer og gav mye ny kunnskap. Jeg tok en prat med noen av damene som deltok.

- Det er viktig med slike kurs for å kunne få en inntekt og for å lære ny kunnskap. Noen starter egen bedrift og selger klær i ettertid, forteller Marisol som er sekretær i lokalkomiteen som står bak organiseringen av kurset. Hun har også deltatt på kurset.

Lærte å sy treningstøyKurslokalet i Sergio Toral.

Kurslokalet i Sergio Toral

Lilian er en annen dame som har lært å sy treningstøy.

- Dette har gitt meg mer kunnskap for fremtiden. Dette er den femte modulen av kurset. Jeg har jobbet og studert samtidig, og for meg har dette betydd veldig mye, forteller hun.

- Det er alltid nye teknikker å lære som frisør og man må alltid fortsette å lære, forteller Erica.

Hun har deltatt på frisørkusert, men har jobbet som frisør i 12 år. Hun har egen frisørsalong, men drar også hjem til folk om noen ringer og ber om det.

Lærte å sy treningstøyNy frisyre!

Ny frisyre!

Det er imponerende å se både hårsveiser og treningstøy. Ikke tvil om at dette kurset har vært med på å legge igjen ny kunnskap i Sergio Toral.

 

Powered by Cornerstone