En støttegruppe for Misjonsalliansens arbeid i Ecuador
Vi har vært gift i 20 år og 5 måneder, i alle disse årene har han slått meg.Silvia inviterer til undervisning i hjemmet sitt

Vi har vært gift i 20 år og 5 måneder, i alle disse årene har han slått meg.

Hver torsdag ettermiddag inviterer Silvia 10 kvinner til undervisning om tema rundt kjønn og kjønnsroller, og i dag fikk vi høre den vonde historien til en av kvinnene.

Diakoniavdelingen Mision Integral i Misjonsalliansen har det siste året kurset mange kvinner og menn i tema rundt kjønn og kjønnsroller. I tillegg har de laget ett undervisningsopplegg på 10 emner, og det er dette Silvia bruker når hun hver torsdag invitererer 10 naboer og venninner til undervisning i hjemmet sitt.

Jeg er sammen med Roxanna og Johanna som jobber i Misjonsalliansen, og i dag er vi der for å høre om kurset så langt har vært nyttig, om de har lært noe, om det har forandret noe i livet deres og om det er noe med opplegget som bør forbedres.

En av kvinnene forteller at hun har vært gift i 20 år og 5 måneder, og at hun i hele ekteskapet har blitt slått av mannen sin. Han er svært sjalu og kontrollerende, og han har kommet med fryktelige trusler mot henne. Her i stua til Silvia har hun fått åpnet seg og fått støtte fra de andre kvinnene. Johanna forteller at ett av de 10 temaene er "Bryt tausheten", det handler blant annet om å oppmuntre hverandre til å fortelle om dårlig behandling, misbruk og vold. Og når tausheten er brutt, ser man at mange klarer å gjøre noe med det vonde som skjer i hjemmet.

En annen forteller at hun i løpet av de 5 kursettermiddagene de har hatt har blitt oppmerksom på hvordan mannen behandler henne. -Før var det vanlig at han ringte til meg og brølte i telefonen-hvor er du, -hva gjør du? -se til å kom deg hjem. -Nå når han gjør det så sier jeg til han at han vet jo hvor jeg er og at jeg kommer hjem når jeg er ferdig , og så legger jeg bare på. Reaksjonen til mannen min var at slik hadde jeg aldri svart han før, og da sa jeg til han at det er den nye hverdagen her, jeg finner meg ikke i å bli behandlet dårlig, og det godtok han uten ett ord.

Flere av kvinnene forteller om livene sine og om hvordan det er å være kvinne, og vi veksler mellom latterbrøl og tårefylte øyne. Misjonsalliansen har laget ett undervisningsopplegg som forandrer liv, og i tillegg til Silvia er det 40 andre kvinner og menn som har sagt at de vil bruke undervisningsopplegget. Jeg håper jeg får anledning til å møte flere av disse gruppene, for det ene møtet jeg fikk være med på i dag gjorde virkelig inntrykk.

 

 

Arbeidsområde
Folk
 

Powered by Cornerstone