En støttegruppe for Misjonsalliansens arbeid i Ecuador
Muligheter, gir nye sjanser!

Muligheter, gir nye sjanser!

En varm fredag formiddag er jeg sammen med loksalsamfunnskomiteen La Delisia på en tur ut i deres lokalsamfunn.

Mang en gang har jeg vært på besøk i La Delisia, men jeg pleier å være der de holder sine møter. Denne fredagen var hensikten å bli litt mer kjent med området. Solen stekte, de støvete veiene var der, løse hunder på hvert et hjørne, fengede latinomusikk hos naboen.  Dette er en del av hverdagen til 1300 familier som bor i La Delisia.

Her bor det en mann som heter Javier, og sammen med kona Nelly bor han i et lite hus  ( jeg vil heller kalt det en trehytte) helt i ytterkanten av La Delisia. Gjennom lokalsamfunnskomiteen i La Delisia har han gjennomført to kurs i kjemiske produkter. Han har lært å lage parfymer, vaskemiddel, oppvaskmiddel, såper, shampoo og kremer til diveres bruk.

Man trengte ikke å være lenge utenfor huset hans for å se at Javier og familien hans virkelig er fattige. Men gjennom denne muligheten til yrketsrettet kurs har han nå fått muligheten til om ikke akkurat en fast jobb, så iallefall en inntekt som holder til mat på bordet, og om han er heldig med salget også en ekstra inntekt til å kunne kjøpe inn mer produkter til produksjon.

 Det gjør inntrykk når du ser hvor mye slike yrkesrettede kurs kan gi muligheter som betyr så mye for nettopp Javier og hans familie. Det nyter å gi livet en sjanse, det fikk jeg hvertfall sett med egne øyne den formiddagen. 

Muligheter, gir nye sjanser!Javier har snekret seg en lite plass uten for huset sitt, der han lager sine kjemiske produkter.
 

Powered by Cornerstone