En støttegruppe for Misjonsalliansens arbeid i Ecuador
Verdens sultne

Verdens sultne

Noen refleksjoner fra en mett nordmann.

Jeg er en av 5 millioner nordmenn som lever i en verden med 7 milliarder mennesker. Heldigvis, for meg, er jeg en av de mange som har nok mat hver eneste dag. Jeg har flere bekymringer rundt det å spise for mye, enn det å ikke ha nok å spise. I løpet av mine 32 år har jeg aldri måttet være sulten uten å mulighet til å gjøre noe med det. 

I det siste har jeg tenkt litt på noen harde fakta fra Bistandsaktuelt (utgave 1 2012):

  • 1 av 7 mennesker går sultne til sengs hver dag. Det betyr at 925 millioner mennesker ikke har nok mat. 
  • Selv om antallet sultne har steget, har prosentdelen sunket - fra 37 prosent av verdens befolking i 1969 til 16 prosent i 2010.
  • En tredjedel av alle dødsfall hos barn under fem år i utviklingsland har sammenheng med underernæring. 

Ut fra tallene ser vi jo en positiv trend med en mindre prosentandel sultne mennesker i verden. Men samtidig er det jo slik at det er flere sultne mennesker enn før. 

Det er utfordrende å tenke på at alle disse sultne menneskene er personer med tanker, følelser, rettigheter, opplevelser, utfordringer og gleder. Kanskje er en av disse en familiefar på 32 år, med en kone og tre barn. Kanskje han har mange av de samme interressene som meg, kanskje han til og med tror på Gud slik som jeg..... men akkurat nå er det han som går inn i statistikken som en av verdens sultne, mens jeg er en av verdens mette. 

Hvordan skal jeg forholde meg til dette?

 

Powered by Cornerstone