En støttegruppe for Misjonsalliansens arbeid i Ecuador
Strandmarathon med barn og unge fra soneneEt pusterom fra livet de vanligvis lever i de marginaliserte områdene i Guayaquil

Strandmarathon med barn og unge fra sonene

Helgen 7. - 9. november samlet Misjonsalliansen 70 barn og 30 voksne fra de marginaliserte sonene i Guayaquil til seminarhelg på stranden.

Helgen på stranden skulle gi deltakerne et pusterom fra livet de vanligvis lever i de marginaliserte områdene i Guayaquil, og samtidig skulle de få delta på en konferansehelg spesielt tilrettelagt for barn mellom 8 og 13 år.  I tillegg til ansatte fra Misjonsalliansen her i Ecuador, hadde vi med oss et team bestående av tre psykologer fra vår samarbeidspartner ”Paz y esperanza” http://www.pazyesperanza.org/ec/  . Disse tre psykologene var med som foredragsholdere og underviste rundt tematikken ”forebyggelse av seksuelt misbruk av barn”. Dette er et aktuelt tema i Ecuador, og undervisningen var basert på fakta om denne problematikken. I tillegg ble temaet sett i lys av kristne verdier.  Jeg var så heldig å få overnatte i samme hus som fem barn og en ungdomsarbeider. Barna var så glade for å være på tur at de ikke klarte å sove før kl. 3.00 den første natten på ferie. Likevel våknet de kl. 6.00  på morgenen neste dag, -etter kun tre timers søvn. Da var de redde for å ha forsovet seg og gått glipp av frokosten.

Været  var upåklagelig og ga oss strålende sol fra blå himmel. Dette ga barna den ultimate følelsen av å også være på strandferie, -noe som er langt ifra hverdagskost for deltakerne på konferansehelgen.

Etter noen timer i solen i et paradis av en strand i provinsen Santa Elena kjørte vi noen minutter og endte opp i kystlandsbyen Montañita. Der møtte vi årets seks volontører som hadde tatt seg en velfortjent helg på stranden etter ukens arbeidstimer på Misjonsalliansen sine prosjekter i Guayaquil. Vi møtte også elevene fra Fredtun Folkehøyskole med sin lærer Kristin. Det har blitt en tradisjon at en gruppe fra denne folkehøyskolen kommer til Ecuador hver høst for å jobbe som volontører for Misjonsalliansen i Guayaquil, og Kristin har derfor blitt nærmest som en kollega for oss en måned i året. Alle ting kommer til en ende, og det gjorde også denne konferansehelgen. Når jeg nå tenker tilbake på dagene på stranden så er jeg veldig stolt av alle våre volontører, kolleger og samarbeidspartnere som var med på å gjøre denne helgen til en av de aller beste i helgene i løpet av året for mange barn fra våre prosjektområder i Guayaquil,  - en opplevelse for livet. 

 

Powered by Cornerstone