En støttegruppe for Misjonsalliansens arbeid i Ecuador
10 år i paradis!Vår lokale medarbeider Merwin mottar på vegne av Misjonsalliansen plaketten av skolens rektor. FOTO: Tomas Rodriguez

10 år i paradis!

Skolen Paraiso de la Flor fyller i år 10 år som offentlig skole i 2012.

Noen av dere kjenner sikkert til skolen Paraiso de la Flor.  I år er det 10 år siden skolen startet som offentlig skole og dette ble markert med en enkel, men rørende, sermoni  med utdeling av plaketter og fine ord til lærere og andre bidragsytere. Takket være disse har skolen blitt et referansepunkt i nabolaget Paraiso (paraiso = paradis for dere som ikke er inne i spansken).

En av punktene i sermonien denne dagen var en oppsummering av de store målene som er nådd i skolens levetid. Blant disse ble det nevt at skolen er blitt en offentlig skole. Dette betyr jo at barna i området ikke trenger å betale slik de må på privatskolene, samt at lærerne er betalt av offentlige myndigheter. De har hatt seksualundervisning på skolen, noe de mener er grunnen til at de i løpet av disse 10 årene kun har hatt 3 tenåringsgraviditeter. Anvendelsen av det pedagogiske opplegget "Desarrollo del pensamiento"  har ført til betydelig forbedring i læringen hos elevene.

Det er jo gøy å høre at skolen oppsummerer sin måloppnåelse med sterk sammenheng til de fokusområdene Misjonsalliansen har inn mot de offentlige skolene i området. For å skryte litt av oss selv må vi jo da også skrive at vi også fikk plakett og gode ord. Skolens rektor takket Misjonsalliansen for å ha bidratt til å styrke både infrastruktur (skolebygg) og den pedagogikken (kvaliteten på undervisningen), noe som har ført til at de kunne starte og deretter utvikle seg gjennom disse årene. 

Når vi i Misjonsalliansen blir takket fortjener også dere givere å få en takk! Takk for at dere er med å støtte slik at barn får verdige skolebyggninger og klasserom. Takk for at dere er med å støtte slik at vi kan drive med seksualundervisning slik at uønskede tenåringsgraviditeter kan unngås. Takk for at dere ikke syns det er nok med fine klassserom og pulter, men også er med å støtte oss slik at fattige barn får bedre kvalitet på undervisningen. 

 

 

 

Powered by Cornerstone