En støttegruppe for Misjonsalliansens arbeid i Ecuador
Smiler, nikker og later som om man forstårKaroline sammen med noen av barna på Centro Creer. FOTO: KJETIL SANDE

Smiler, nikker og later som om man forstår

Tett på Karoline Pedersen
Karoline klarte ubevisst å takke ja til å holde et foredrag om trær og andre planter på spansk på jobb, og irriterer seg grønn over den elendige køkulturen i landet her. Hvordan hennes liv som volontør er, kan du lese om her!
TEKST: Ida Nerheim

Karoline Pedersen er 20 år og kommer fra Tromsø. Hun har jobbet 4 uker på ferieskolen Tinidad de Dios som musikklærerassistent, og jobber nå på Centro Creer Nord.

Hvorfor gjør du dette?

Jeg ønsket å oppleve noe helt nytt og annerledes og jeg ønsket å reise ut for å se en annen verden med egne øyne. Som volontør i Misjonsalliansen kan jeg være med å hjelpe i deres arbeid ute i de fattige områdene i Guayaquil samtidig som jeg har mulighet til å reise rundt i landet og oppleve Ecuador!

Beskriv kort en volontørs dag:

En volontørs dag kan bestå av veldig mye forskjellig, både på jobb og på fritiden. Klokken 07.15 kommer taxien og henter oss for så å kjøre oss ut til de ulike arbeidsplassene, enten det er på sentrene Creer, skoler, helsestasjon eller kontoret. Der jeg jobber på Centro Creer Nord er jeg med og hjelper til i en klasse med mange viltre og livlige barn og har absolutt nok å henge fingrene i i løpet av dagen. Fritiden vår er varierende, enten har vi volontørkvelder, spiller volleyball/fotball, har mer spanskundervisning, drar på et av kjøpesentrene, indianermarkedet, Bahíaen, henger med de lokale eller slapper av med en god bok i en av hengekøyene på Casa Alianza.

Din største utfordring som volontør:

Å godta at mine språkkunnskaper ikke alltid strekker til. Frustrasjonen kan være nokså stor til tider!

”Beste” språktabbe:

Når man lever i en verden med et fremmed språk er det veldig lett å legge seg til den vanen at man noen ganger bare smiler og nikker og later som om man forstår, i stedet for at en alltid må be de gjenta seg flere ganger. Ikke alltid like lurt, da jeg en dag på jobb plutselig hadde sagt meg villig til å holde et lite foredrag om trær og andre planter foran alle sammen...

Hva savner du hjemmefra:

Grovt brød, TINE melk, å kunne gli inn i en folkemengde, familie og venner.

Det beste ved Ecuador er:

Ecuador blir ofte kalt «mini-Søramerika» fordi det inneholder både kyst, fjell og regnskog. Det beste med Ecuador er at alt dette er kun en busstur unna, noe som gjør at man kan oppleve så utrolig mye forskjellig uten å måtte krysse landegrensene.

Det verste ved Ecuador er:

Fattigdommen og alt for store klasseskiller er absolutt det verste med Ecuador. De store kontrastene er absolutt noe vi føler på i løpet av dagene. Utenom dette må jeg nevne den nokså elendige køkulturen. Høfligheten og gode manerer til ecuadorianere har jeg ingenting å utsette på, men når det kommer til å stå i kø, måtte det være på bussen, butikken, bilkø eller matkø er det KUN snakk om å berge seg selv.

Hva synes du om Misjonsalliansens arbeidsmåte?

Jeg synes arbeidsmåten til Misjonsalliansen er helt fantastisk! De gir menneskene muligheten til å bygge seg selv opp fra grunnen og reise seg med verdighet. Inspirerende!

Er det en person i Ecuador som har gitt størst inntrykk? Hvorfor akkurat ham/henne?

Jeg har møtt mange flotte mennesker her i Ecuador og synes det er vanskelig å velge ut én person som har gitt størst inntrykk. Jeg syns det er like imponerende hver gang jeg får høre historiene til mennesker som har klart å reise seg, tross mange dårlige utgangspunkt.

Hva er ditt favorittsted i Guayaquil?

Jeg vil absolutt anbefale en tur innom Bahíaen som er et enormt salgsbod-område nede i sentrum. Her kan du finne omtrent ALT til en billig penge (hvis du er god til å prute på prisen). Atmosfæren der er spesiell, og hvis du takler alle de innpåslitne selgerne kan du finne utrolig mye fint.

Din favorittmat i Ecuador:

En god Empanada slår ikke feil, særlig ikke hvis den er fylt med sjokolade og banan! Mmm...

Hva skal du gjøre når du kommer hjem?

Gi en god klem til familie og venner, spise norsk mat og forhåpentligvis ikke glemme alt jeg har lært og fått være med å oppleve her.

Hva vil du ta med deg hjem til Norge?

Gode minner, masse fine bilder og suvenirer som etter hvert vil bli plassert på bakerste rad i skapet for å støve ned.

Hva kommer du til å savne mest?

Jeg kommer mest av alt til å savne alle de nye vennene jeg har fått! Både mine ecuadorianske venner og mine medvolontører.

Nevn minst én god grunn for å bli volontør!

Fantastiske opplevelser, spansk, mange nye venner, reise, herlige barn på skolene/sentrene, perspektiver, volontørarbeid.

Land
Arbeidsområde
 

Powered by Cornerstone