En støttegruppe for Misjonsalliansens arbeid i Ecuador
En dag med Centro Creers lærere

En dag med Centro Creers lærere

Jeg fikk være med to av lærerne som jobber på Centro Creer på besøk til noen av de familiene som har søkt om plass for barna sine på senteret.
TEKST: Ida Marie Olsen

Centro Creer er et senter for barn med forskjellige former for funksjonshemninger. Her kan de få vanlig skolegang, terapi og hjelp til å takle en vanlig hverdag. Den torsdagen jeg kom til senteret var det bare lærere og ingen unger å se; det var ennå over to uker igjen av ferien. Meningen med denne dagen var å dra på besøk til familiene som har søkt om plass til barna sine og kartlegge blant annet forhold i hjemmene og familienes forventninger til skolegangen.

Vi besøkte tre familier; i det første hjemmet fòr ni unger rundt i rommet, smilende og henrykt over besøket de hadde fått. Ei jente i tenårene skilte seg litt ut, men bare hvis man visste at det skulle være ei jente der som var mer spesiell enn de andre. Hun hang over skuldrene til moren mens moren snakket med de to damene jeg var med, sendte noen sjenerte smil til meg og prøvde innimellom å holde styr på de andre ungene.

 

Den andre familien hadde ei jente under 10 år med noen karakteristiske ansiktstrekk som kjennetegner personer med Downs syndrom; skråstilte øyner, liten, delvis flat nese, åpen munn. Hun var en liten, tykk jente som så vidt turte å møte blikket mitt. Stille og rolig, fulgte tilsynelatende ikke med på samtalen, bortsett fra når hun ble snakket til. Jeg kunne ikke la være å tenke at hun kanskje var et av de barna som har merket fordommene mot barn med funksjonshemninger som florerer blant menneskene.

 

I det tredje huset lå hovedpersonen og sov; han hadde vært på jobb om natten og vi fikk derfor ikke hilst på ham.

 

Lærerne jeg var sammen med, behandlet familiene de besøkte med respekt og viste omsorg for barna. De var høylytt og krevde ordentlige svar på spørsmålene de stilte. Alt i alt, tankene jeg har hatt om lærere/damer i disse områdene, fordommer jeg ikke visste jeg hadde, ble knust. Om litt over ei uke starter skoler og de to sentrene "Creer" opp igjen etter en lang sommerferie. Klisjéfylt kanskje, men jeg gleder meg som en unge til å møte og jobbe med noen av de 200 barna som går på disse sentrene. Jeg tror den siste perioden min her blir minst like bra som oppholdet her har vært til nå.

Hvis du vil lese mer om Centro Creer, gå inn her.

 

Land
Arbeidsområde
 

Powered by Cornerstone