En støttegruppe for Misjonsalliansens arbeid i Ecuador
Helgetur til Cuenca og omegnKaroline og Aurora i Inca Pirca

Helgetur til Cuenca og omegn

Så var helga over, og atter en gang har man vært på reisefot.
TEKST: Aurora Hansen

Denne gangen gikk turen til Cuenca – en sentral fjellandsby. Det å komme til Cuenca er noe helt annet enn å være i Guayaquil. Der er det tryggere, og ikke minst kaldere. Skuldrene senkes, og etter et par kopper kaffe er hverdagen i Guayaquil glemt. Det er da man drar opp kameraet og inntar rollen som turist.

Helgetur til Cuenca og omegnStemningsbilde fra Cuenca

 Jeg var på tur sammen med Karoline, en av de andre volontørene. Første dagen i Cuenca benyttet vi til shopping, sightseeing og kafégåing. Cuenca er en vakker by, med uendelig antall kirker. Den er også den rikeste byen i Ecuador – og det sees. Det er mye renere der enn i Guayaquil, og byen har et spansk preg over seg etter kolonitida.

Helgetur til Cuenca og omegnEl Catedral Nuevo i Cuenca

Andre dagen dro vi til Choreleg, en sølvby cirka 1 time unna. Der var det gullsmeder så langt øyet kunne se og billig sølv å få kjøpt. Vi fylte veskene våre med nye smykker, ringer og ørepynt og følte oss som pirater på skattejakt. Bussturen dit var verdt å legge seg merke ved. Bussen ble fylt til randen, det hang bokstavlig talt personer ut døra og vi var heldige som fikk et sete på deling ved siden av bussjåføren. Vel tilbake i Cuenca gikk vi på enda flere kaféer og drakk varm sjokolade og kaffe for å tine noen frosne kropper. Ette flere måneder i 30-40 grader kjennes 18 grader veldig kaldt ut.

Siste dagen i Cuenca reiste vi til Inca Pirka, 2 timer unna, for å se på indianerruinene. Iskaldt og vakkert. Verdt et besøk – her kan man få et bilde av hvordan indianerne levde før spanjolene kom til Ecuador. Helga ble avsluttet med ecuadoriansk lunsj i byen Cañar – suppe, ris og LITT kjøtt. Så var det tilbake til virkeligheten, fattigdom og jobb.

 

Land
Arbeidsområde
 

Powered by Cornerstone