En støttegruppe for Misjonsalliansens arbeid i Ecuador

Gjestehuset Casa Alianza

Velkommen til gjestehuset i Guayaquil! Vi kan tilby et hus med god standard, gode fasiliteter og et trivelig miljø.
Misjonsalliansen åpnet dørene til Casa Alianza i Guyaquil i Ecuador i 2001. Gjestehuset ligger i et trygt og sikkert område av Guayaquil, med kort avstand til kommunikasjon og butikker.

Standarden er god, og det er både svømmebasseng og flerbruksbane på området. Casa Alianza huser volontører, praksisstudenter, turister og andre som ønsker å bli bedre kjent med Misjonsalliansens arbeid eller bare ønsker et trygt og godt sted å bo.

Misjonsalliansen i Guayaquil

Misjonsalliansen startet arbeidet i Guayaquil i 1994. De to første årene dreide seg mest om å gjøre seg kjent med befolkningen i utvalgte områder i Guayaquil og sørge for å få tillatelse fra myndighetene til å etablere det arbeidet vi ønsket.

I dag arbeider Misjonsalliansen i to områder i Guayaquil, på Isla Trinitaria og i Nordområdet, og prosjektene er mange og omfattende. Rundt 250 ecuadorianere jobber nå i Misjonsalliansen i Ecuador. I tillegg er det seks norske misjonærer som er fordelt i de ulike grenene i arbeidet.

Arbeidet er inndelt i to virksomhetsområder:
1. Det diakonale samfunnsprosjektet - rundt 45 ansatte
2. Mikrokreditt - rundt 205 ansatte (antall ansatte her vil sakte men sikkert stige i tiden fremover)

Førstnevnte område innehar komponenter som utbedring av skole, helse, samarbeid med kirker, ulike typer kurs, handikaparbeid osv., mens mikrokredittvirksomheten dreier seg om utlån av små lån til etablering av egen virksomhet, utvidelse av eksisterende virksomhet eller til utbedring av bolig.

Turistmål

Med Casa Alianza som base kan man besøke stillehavsstrendene, dra opp til fjellbyen Cuenca, til Baños og varme kilder, eller velge en høy topp for klatring. Man kan også besøke hovedstaden Quito, ikke på dagstur, men en flybillett er ikke altfor dyr. Og kommer man til Quito, bør man for eksempel besøke "indianer-landsbyen" Otavallo med sine flotte markeder og produkter.

Cirkapriser i Guayaquil:
Mc Donald's Big Mac meny: US$ 4.50
Middag på billig restaurant: US$ 3.00 - US$ 7.00
Buss til Cuenca (i Andesfjellene): US$ 8.00
Buss til stranda: US$ 3.00
Flybillett t/r Guayaquil/Ecuador: Fra rundt 8000 norske kroner.

Adresse

Casa Alianza, Los Ceibos Ave.2.da.318 y calle 12 ava.
Tlf. (593) 4 235 1261.

Er du interessert i å bli volontør i Ecuador? Les mer om mulighetene og finn søknadsskjema her!

 

Powered by Cornerstone