En støttegruppe for Misjonsalliansens arbeid i Ecuador
Lily med reisefeberFoto: Ida Nerheim

Lily med reisefeber

I disse dager er Lily i enda bedre humør enn vanlig (om det er mulig), hun skal nemlig snart til Norge.

For en tid tilbake startet hjemvendte Ecuadorvolontører en innsamlingsaksjon litt annerledes enn innsamlingsaksjoner flest. Denne gangen skulle pengene gå til en reise tur retur Norge. Og denne reisen skulle Lily ta!  Hvis det var mulig å få inn nok penger til en billett da, men det var i hvertfall målet. De fleste tidligere og nåværende volontører og utsendinger fikk mail om innsamlingsaksjonen og vi kunne sette inn penger på konto. Det var ingen tvil om at Lily har satt spor i mange norske sjeler for pengene strømmet inn, det ble nok til en billett tur retur Norge i tillegg til å kunne reise litt rundt i Norge. Lily har nemlig venner i alle deler av vårt vakre land.

Mens jeg skriver dette er Lily på vei ned til det norske konsulatet for å søke om visum og vi krysser fingrer og tær for at det går bra, for etter planen setter hun seg på flyet den 12.juli!

- Jeg har forventning om at jeg skal få treffe mange av mine gode norske venner og se stedet de er fra. Jeg kjenner jo godt den norske kulturen nå, men tenk så fantastisk at jeg skal få være i den og være i det landet jeg har hatt lyst til å besøke så lenge.

- Jeg har inntrykk av at dere nordmenn er flinke til å leve deres liv slik dere vil uten å måtte tenke så mye på hva alle andre mener og tenker, det synes jeg er bra og jeg gleder meg til å se mer av det.

På spørsmålet "Hvordan er i Norge?" svarer hun:

- Det er trygt og sikker, det er et vakkert, spennende og for meg mystisk land.

For å forsikre meg om at hun har basiskunnskapen i orden og ikke velger og ta taxi fra Gardermoen til Oslo sentrum fordi det er slik  hun ville ha gjort det her i Guayaquil,  spør jeg henne om hvor mye en liten flaske vann koster.

Da himler hun med øynene og sier " Ja jeg har fått med meg at det er dyrt i Norge, det koster vel rundt 3 dollar, så jeg er veldig glad for at jeg skal få lov til å være litt pilgrim og bo hos mine kjære venner på rundgang og slippe å bo på hotell."

Hun avslutter med takknemlighet i blikket og sier: "Dette er noe som jeg alltid har trodd jeg  bare ville kunne drømme om, men nå er det virkelig, jeg skal til NORGE! Det er uventet, men helt fantastisk at dere ville gi meg dette. Jeg vil være evig takknemlig for denne fantastiske velsignelsen dere er for meg mine kjære norske venner!

Land
 

Powered by Cornerstone