En støttegruppe for Misjonsalliansens arbeid i Ecuador
Det er noen historier som berører meg mer andre

Det er noen historier som berører meg mer andre

Jeg var innom ett kurs som var ganske ulikt andre kurs, ikke på grunn av innholdet, men på grunn av deltakerne.

Lørdag for noen uker siden var jeg innom et kurs, der deltakerne på 4 lørdager skulle lære manikyr, pedikyr, lage frisyrer og andre viktige ting for kvinner. Slike kurs er vi ofte innom, de er veldig populære og for mange kan det være en måte å få en inntekt på.

 
Men dette kurset var ikke helt som alle andre, ikke på grunn av innholdet, men på grunn av deltakerne. Jeg kan ikke vise dere bilder av disse flotte kvinnene. De fleste av de 25 kvinnene som deltok har nemlig hiv.
 
Det er noen historier som berører meg mer andreMin gode kollega Carolina får fikset øyebrynene sine
 
Planen min var å bare stikke innom en veldig rask tur, men det var vanskelig å gå. Jeg møtte mennesker som åpnet seg og delte sine livshistorier. Noen fortalte historier som jeg aldri vil glemme, tenk deg ditt livs lykkeligste øyeblikk: du har møtt mannen i ditt liv, du skal føde deres første barn, og tar en hivtest, og så kommer svaret: du har hiv. Flere fortalte hvordan hele verden falt sammen, i tillegg til at man selv hadde hiv, så kom frykten for det lille barnet, og som regel så hadde mannen også hiv.
 
Å ha hiv i Ecuador betyr man blir diskriminert i hele samfunnet, de aller fleste mister jobben hvis arbeidsgiver finner ut at man er hivpositiv og mange blir utstøtt fra familie og venner. Av denne grunn velger mange hivpositive å ikke fortelle om sykdommen til noen.
 
Det er noen historier som berører meg mer andre
 
 
Det er noen historier som berører meg mer enn andre, og møtene og samtalene jeg har med mennesker som har hiv berører meg alltid. For nordmenn er det kanskje en selvfølge at alle mennesker er like mye verdt, men for mange her i Guayaquil er det ikke det.
 
Det er noen historier som berører meg mer andre
 
 
Jeg gikk fra kurset etter noen timer, med ganske blandede følelser. Glede over å få representere Misjonsalliansen, å kunne fortelle mennesker at de er verdifulle, og oppmuntre dem til å stå på videre. Glede over mennesker som har ståpåmot, som har håp for fremtiden og som har blitt mine venner. Men også sorg over at verden er så urettferdig, og sinne over at noen mener at vi mennesker ikke er like mye verdt.
Land
Arbeidsområde
 

Powered by Cornerstone