En støttegruppe for Misjonsalliansens arbeid i Ecuador
Gikk på en smellTribunen var full av forventningsfulle spillere og tilskuere, men ikke alt gikk etter planen denne dagen.

Gikk på en smell

Myndiggjorte mennesker kan være en utfordring for en utsending

Her om dagen var det oppstart av den årlige fotballturneringen som arrangeres i Fotball Krysser Grenser-prosjektet her i Ecuador. Det er den nyoppstartede klubben Club Deportivo Alianza Juvenil som står som arrangør, og etter flere års erfaring tar de utfordringen på strak arm.

Mange frivillige var med på å organisere program, fotballkamper og matservering på innvielsesdagen. Tribunen på Stormberg-banen i Tiwinza var fyllt til randen av forventningsfulle mennesker.

Startskuddet for åpningen av turneringen var satt til kl. 10.00. Da skulle det være et formelt program før fotballkampene startet. Jeg som utsending var spurt om jeg kunne komme og dele noen tanker fra Bibelen. Det ville jeg gjerne, så den avtalen var i boks.

Som utsending gjennom flere år i Ecuador har det å forholde seg til ”hora ecuatoriana”, at ting ikke nødvendigvis begynner på oppsatt tidspunkt, blitt nærmest en vane. Særlig etter å ha vært tett på fotballbanene og aktivitetene der i min oppstart som utsending for over fire år siden, da jeg med friskt pågangsmot og norsk punktlighet gjennomlevde mang en frustrasjon over forsinkelser og dårlig utnyttelse av den akk så viktige tiden.

Med dette som bakgrunn hadde jeg planlagt å ankomme fotballbanen en liten halvtime for sent, noe som ”normalt” sett ville gått veldig greit. Dagens problem var at myndiggjorte mennesker ikke legger opp programmet etter en forsinket norsk utsending med Bibelen i hånd.

Jeg ankom omtrent en halv time for sent, og da var de allerede i ferd med å arrangere første fotballkamp. Kort fortalt ble det aldri noe gudsord den dagen. Presidenten i klubben, Manuel Lucas, hadde stått på for å holde igjen litt slik at jeg skulle rekke frem i tide, men myndiggjorte frivillige medhjelpere hadde stått på kravet om at ”skal vi begynne kl. 10.00, så skal vi begynne kl. 10.00”.

I ettertid ser jeg på dette som en seier for hva vi prøver å utrette med arbeidet vårt. Mennesker som står på for det de tror på, som tar egne valg, som står på for å realisere planer og drømmer og som ikke lar seg stoppe, selv ikke av en forsinket utsending som denne dagen fikk seg en lærepenge.

Land
Arbeidsområde
Folk
 

Powered by Cornerstone