En støttegruppe for Misjonsalliansens arbeid i Ecuador
Ikke bare for moroskyld

Ikke bare for moroskyld

Jeg besøkte fotballbanen La Explanada for en uke siden. Gjennom fotballprosjektene skal ikke barna kun lære seg å spille fotball og leke, det er mer som står på agendaen.

La Explanada er en fotballbane langt ute i prosjektområdene hvor vi jobber. Det var min jomfrutur alene i bilen, og etter å ha kjørt meg litt vill til tross for den relativt enkle ruta, fant jeg endelig fotballbanen. 

Ikke bare for moroskyld  Da jeg kom til fotballbanen var allerede samlingen i gang. Rundt 20 barn, både gutter og jenter, satt under teltet skjermet for solsteiken og lyttet til treneren sin. Jeg fikk likevel forstyrre, og jeg spurte barna om de hadde noen drømmer for fremtiden. Det hadde de. De ville bli fotballspillere, politimenn, sykepleiere og lærere. Da jeg spurte dem hvordan man skulle oppnå disse drømmene kom svarene som perler på en snor. ”Vi må  oppføre oss fint.” ”Vi må studere.” ”Vi må respektere hverandre og de eldre.” ”Vi må ikke si stygge ting.” ”Vi må følge regler.” ”Vi må jobbe hardt.” Barna hadde svarene på spørsmålet mitt, og da jeg spurte dem hvor de hadde lært dette fortalte de at de snakket mye om verdier på fotballtreningene, -fordi verdier er viktig. Fotballbanene og idretten er ikke bare for moroskyld i sonene i Guayaquil, de fungerer også som arenaer for å danne verdigrunnlag, for å holde ungguttene unna kriminalitet og narkotikamisbruk, og for å forebygge tenåringsgraviditeter blant unge jenter. 

Land
Arbeidsområde
Folk
 

Powered by Cornerstone