En støttegruppe for Misjonsalliansens arbeid i Ecuador
En kirke som bryr segEn gruppe holdt til i kjelleren

En kirke som bryr seg

Over 100 forskjellige kirker befinner seg i nordområdet av byen.

I nordområdet av Guayaquil finnes det over 100 kirker. Noen av dem er små, og når man passerer dem er det bare såvidt man legger merke til at de er kirker. Det er lett å tenke at de burde slått seg sammen, at de burde blitt større, og at de da ville hatt mer gjennomslag. Men etter ett besøk i en av disse kirkene en søndag formiddag, satt jeg igjen med en helt annen oppfatning.

Søndagsskolelederne hadde invitert meg til kirken mange ganger slik at jeg skulle få se arbeidet deres. Da jeg kom inn i kirkesalen ble jeg møtt av over 50 barn, som var delt i 3 grupper, og jeg må si at jeg var overrasket over hvor mange barn det var.  Men det var ikke alt, nei, nede i kjelleren satt en annen gruppe, og på taket var det 3 grupper til. Over 120 barn og ungdommer var tilstede denne søndag formiddagen, og ofte er det 30-40 flere barn tilstede. Aldri hadde jeg tenkt at denne kirken hadde så mange barn på søndagsskolen.

Det var så sterkt å få være i denne kirka, en kirke som bekymrer seg og bryr seg om lokalsamfunnet sitt, som hjelper naboen når han ikke har mat på bordet og som gir barn og ungdom en trygg plass å være.

En liten kirke, men en viktig institusjon i lokalsamfunnet tenkte jeg da jeg dro derifra.....

 

Powered by Cornerstone