En støttegruppe for Misjonsalliansens arbeid i Ecuador
Forebygging av tenåringsgraviditeterStort arrangement i en av Guayaquils parker

Forebygging av tenåringsgraviditeter

I dag ble den internasjonale dagen for forebygging av tenåringsgraviditeter feiret i Guayaquil. For Misjonsalliansen var dette starten på ett nytt prosjekt.

I Guayaquil ble den Internasjonale dagen for forebygging av tenåringsgraviditeter feiret i dag. Institusjoner og organisasjoner gikk sammen for å planlegge og gjennomføre dette arrangementet. Misjonsalliansen var selvfølgelig delaktig, blant annet har ungdommene i Hiv/aidsprosjektet vært sterkt involvert i planleggingen.

Forebygging av tenåringsgraviditeterCinthia, en av de frivillige ungdommene i hiv/aidsprosjektet som var med på arrangementet

Cinthia, en av de frivillige ungdommene i hiv/aidsprosjektet som var med på arrangementet

Flere tusen ungdommer fra byens ungdomskoler var innom arrangementet, og de kunne besøke forskjellige stands for å få informasjon. Men det som uten tvil var det mest populære var da programlederene for det populære tv-showet Combate dukket opp på scenen.

Forebygging av tenåringsgraviditeterGod stemning da kjente programledere dukket opp

God stemning da kjente programledere dukket opp

Tenåringsgraviditeter er ett stort problem her i Guayaquil, og størst er problemet i de fattige områdene. Nylig besøkte jeg en ungdomskole der fem jenter på ett trinn var mødre, og fem andre var gravide. Disse jentene var rundt 14-15 år. Nesten daglig møter vi på unge mødre, de fleste av disse avslutter skolegangen på grunn av graviditeten, og hvis de har kjæreste så slutter kanskje han også på skolen, slik at han kan forsørge sin nye familie.

Misjonsalliansen starter i disse dager opp ett nytt prosjekt innen helse, der vi sammen med lokale myndigheter skal jobbe for å forebygge tenåringsgraviditeter. I prosjektet vil det også være fokus på hvordan man kan legge til rette for unge jenter som er gravide.

 

Powered by Cornerstone