En støttegruppe for Misjonsalliansens arbeid i Ecuador
Lokalt engasjement til etterfølgelseSilvia Paredes. I bakgrunnen skimter vi huset hennes.

Lokalt engasjement til etterfølgelse

Å være engasjert for lokalsamfunnet sitt trenger ikke være medfødt.

Jeg har lyst til å dele med dere et møte jeg nylig hadde med en veldig spesiell dame.

Den driftige damen heter Silvia og bor i området La Karolina, et av de nyere områdene som Misjonsalliansen jobber i. Her er det landligt og grønt og folk bor i bambushus. Silvia har vært med siden starten av samarbeidet der ute, ja egentlig fra litt før det. Silvia hadde nemlig sett seg lei på de dårlige forholdene i nærområdet sitt.

-En dag jeg satt og så på skoleelever som kavde seg frem på sølete veier og stier opp til den enkle bambusskolen på en ås et lite stykke unna, tenkte jeg at nå må vi gjøre noe her, forteller hun.

I tillegg var skolen privat, det vil si at elevene må betale for å gå på skolen der. Og da Jorge fra Misjonsalliansen en liten stund etterpå kom forbi og lurte på om det kunne være behov i lokalsamfunnet der, eventuelt behov for en skole, så hun på dette som et bønnesvar.

Slik begynte samarbeidet å rulle. Bare noen måneder senere ble en tomt planert ut og etter hvert kom teltene, som var den nye skolens infrastruktur, på plass. Silvia forteller med stor iver om fremgangen de har hatt. I dag står en fin skole i en type ferdigbrakker på tomta. Alt bygget av myndighetene, som også sender lærere til den offentlige skolen. Dette er en skole som er gratis for alle elevene. På skolen, fordelt på formiddag- og ettermiddagskole, går det nå rundt 1000 elever. Og det er utrolig hva som har skjedd på de litt over to årene siden Silvia begynte å tenke på forholdene i lokalområdet sitt og ønsket å gjøre noe med det.

Silvia er i dag president i lokalkomiteen og en ildsjel og motor som kan ta pusten fra noen og en hver. Når hun begynner å fortelle om hvordan de i denne prosessen til nå, men også framover, tar kontakt med de forskjellige instanser og myndigheter for å oppnå noe for lokalmiljøet sitt, blir jeg nesten litt målløs.

-Vi drar til det og det kontoret, og får vi ikke noe respons der, drar vi bare videre til et annet. Går det ikke der heller får vi prøve noe annet, forteller hun engasjert. Hun ser ingen begrensninger, bare muligheter. Lokalt engasjement til etterfølgelseDen lokale komiteen kurses i temaet vold i familien. 

Når jeg spør om drømmer skjønner jeg enda litt mer om hva denne dama er laget av. En annen dame i lokalkomiteen nevner at en helsestasjon er en av drømmene de har. Silvia responderer spontant at det er ikke noen drøm, det er bare en utfordring. En drøm er at hele området her får den samme infrastrukturen og fasilitetene som Urdesa, en av de rikere og veletablerte delene av byen. Kontrasten mellom Urdesa og La Karolina er per i dag enorm.

Før jeg går fra Silvia må jeg bare spørre om hun som med sånn iver til å gå rett i strupen på myndigheter og system tidligere har vært politiker eller noe i den dur.

- Nei, det har jeg ikke. For to år siden gikk jeg i skytteltrafikk mellom jobben min et sted i byen og huset mitt. Engasjementet for lokalsamfunnet var lik null. Gnisten til å gjøre noe ble tent den dagen jeg satt og så på elevene, avslutter hun.

Silvias engasjement og vitnesbyrd forteller meg at det aldri er for sent å begynne å engasjere seg for noe. Det er utrolig hva enkeltmennesker kan bety i sitt nærmiljø!

Lokalt engasjement til etterfølgelseSkolen i La Karolina.
 

Powered by Cornerstone