En støttegruppe for Misjonsalliansens arbeid i Ecuador
Dugnad – ikke bare et norsk fenomen

Dugnad – ikke bare et norsk fenomen

På en omvisningsrunde i noen av områdene hvor Misjonsalliansen arbeider, var vi på besøk i en kirke som ser ut som en byggeplass. Vi ble møtt av en meget svett mann i arbeidsklær. Det var pastoren. ”Det ser kanskje ikke slik ut?” sa han.

Etter noen lange uker med spanskundervisning, mente spansklæreren min at det var på tide at jeg fikk kommet meg ut så jeg fikk praktisert spansken litt. Jeg ble derfor med en av fasilitatorene rundt på kirkebesøk for å hilse på noen av samarbeidspartnerne til Misjonsalliansen.

Fasilitatoren jeg ble med, kunne fortelle at den første kirka vi besøkte før hadde vært noe lukket, men etter at de begynte å jobbe med Misjonsalliansen, har den blitt mer utadvent og diakonal. Den har vokst ganske bra de tre åra de har jobba med Misjonsalliansen, så Misjonsalliansen kjøpte nabotomta og gav den til kirka. De kunne fortelle at de hadde planer om å arrangere en stor dugnad en helg for å få gjort unna en del arbeid.

På området til den andre kirka vi var innom, så det ut som en byggeplass. Vi ble møtt av pastoren selv, gjennomvåt av svette og med møkkete arbeidsklær. ”Så du er pastoren, ja?” spurte jeg. ”Det ser kanskje ikke slik ut?” repliserte han med et smil. Bak ham holdt et par menn på å bygge en septiktank.

Det var veldig interessant å få en slik omvisningstur. Og ikke minst var det fascinerende å se hvor langt man kan komme med handemakt og dugnadsånd!

Dugnad – ikke bare et norsk fenomen

 

Powered by Cornerstone