En støttegruppe for Misjonsalliansens arbeid i Ecuador
Fadderbarn på turÅ være på skoletur bygger fellesskap

Fadderbarn på tur

Å reise på utflukt og samtidig lære nye ting har vært mulig ved hjelp av støtte fra faddere i Norge.

Hvert år gir mange av dere faddere i Norge en liten ekstragave til skolearbeidet her i Ecuador. Disse pengene har blitt brukt til mye spennende de siste årene, og her om dagen var jeg med på årets event. Sammen med over 100 elever og lærere fra skolen i La Karolina, Bernadita Correa Delgado, dro vi til Parque Historico, den historiske parken som ligger i Guayaquil. Parken ligger helt på andre siden av byen fra La Karolina, nærmere bestemt i Samborondon, som er den rike delen av byen. For veldig mange av barna var dette første gangen de var i denne delen av byen. Fadderbarn på turMange nye og spennende ting å se for elevene.

Parque Historico er en park som består av tre deler. I den første delen kan man se mange forskjellige dyr som krokodille, gaupe, apekatter, papegøyer, rådyr, dovendyr med flere. Fadderbarn på tur Den andre delen viser gamle bygninger slik som byen var for over 100 år siden. I den siste delen har man fokus på tradisjoner, tradisjonelle dyrkningsmetoder, håndverk og byggeskikker fra hele landet. Fadderbarn på tur

Noen av lærerene fortalte meg at for en stor del av elevene var dette første gangen de var i denne parken selv om den ligger i samme by som de selv bor i.  De mente det betydde mye både for elever å lærere å gjøre noe som de ellers ikke hadde hatt økonomiske ressurser til å gjennomføre.

Jeg tenkte tilbake på meg selv og alle de turene jeg var på tur med klassen min på barneskolen. Det slo meg at en utflukt som dette har mange verdifulle aspekter. Det å få et lite pusterom og avveksling fra dagene på skolen kan gi ny motivasjon. Å reise på tur med medelever skaper sterkere og kanskje nye vennskap. At elever og lærere opplever noe sammen knytter nye bånd. Å se og oppleve dyr og historier man aldri hverken har sett eller hørt om kan skape nye interesser og ideer. Og sist men ikke minst er det mye gøyere å tilegne seg kunnskap på denne måten enn å sitte i et klasserom.

Takk til alle dere givere som har bidratt til denne opplevelsen for mange barn i Guayaquil i Ecuador.

Fadderbarn på turElevene fikk høre historier hvor kjønnsroller tydelig ble illustrert av disse skuespillerne.
Land
Arbeidsområde
Folk
 

Powered by Cornerstone