En støttegruppe for Misjonsalliansens arbeid i Ecuador
På vei til Norge

På vei til Norge

Gjennom prosjektet "Fotball Krysser Grenser" hjelper Misjonsalliansen mange barn til å holde seg unna gaten og gir dem et sunt alternativ å bruke fritiden sin på. Hvert år får også 10 utvalgte barn og ungdommer sjansen til å reise til Norge for å delta i PlussbankCup turneringen. Nå er barna i full gang med forberedelsene for reisen til Norge.

Det å bygge et lag

For noen uker siden hadde Misjonsalliansen her i Ecuador et møte med barna som skulle reise til Norge i forbindelse med turneringen og deres foreldre. Møtet var det hovedsaklig arrangert for å informere barn og foreldre om turen, forberedelser og tekniske detaljer som måtte på plass før barna kunne reise. Barna, som hovedsaklig kommer fra forskjellige nabolag, har i den siste tiden hatt to treninger i uken for å forberede seg til turneringen.

Med 10 barn fra 6 forskjellige nabolag er det en liten utfordring i å få individuelle spillere til å bli et lag, men med mye arbeid fra treneren, og stor innstats fra barna begynner de sakte men sikkert å bli et fullblodig fotballag. Dette fikk jeg demonstrert da jeg var å besøkte de på trening med Irene. Vi fikk da et lite innblikk i hvordan laget forebereder seg, og hvordan forberedelsene til turneringen går.

Plussbank Cup

Som nevnt i en tidligere artikkel er PlussbankCup en av Norges største fotballturneringer i aldersklassen 8-19 år. Plussbank Cup 2013 arrangeres den 22.-26.juni i Kristiansand, på Flekkerøy og i Vennesla. I fjor hadde turneringen 420 lag med nærmere 5.500 deltakere og ledere. Turneringen arrangeres av klubbene Fløy, Vindbjart og Donn, i samarbeid med Sparebanken Pluss og Dyreparken.

Plussbank Cup har som visjon å gi deltakerne den beste cup-opplevelsen i Norge. Dette skal reflekteres både på og utenfor banen. Ønsket er at deltakerne skal more seg og oppleve at de er en del av en av Norges beste turneringer. Turneringen samarbeider med Misjonsalliansen i Ecuador gjennom prosjektet "Fotball Krysser Grenser".

Gjennom dette prosjektet sørger de to for at det blir bygget baner og drevet fotballskole i sonene i Guayaquil. Ett lag blir også hentet opp fra denne byen til PlussbankCup årlig, annethvert år jenter og gutter. I år er det guttenes tur.

 

 

Relaterte artikler
 

Powered by Cornerstone