En støttegruppe for Misjonsalliansens arbeid i Ecuador
Vamos a Noruega, Vamos a Jugar!

Vamos a Noruega, Vamos a Jugar!

Gjennom prosjektet "Fotball Krysser Grenser" hjelper Misjonsalliansen mange barn til å holde seg unna gaten og gir dem et sunt alternativ å bruke fritiden sin på. Prosjektet hjelper med å bygge baner, tilby utstyr, trenere og oppstartshjelp til sportsklubber i sonene til de som måtte ønske det. Hvert år får også 10 utvalgte barn og ungdommer sjansen til å reise til Norge for å delta i PlussbankCup turneringen.

Alle utgifter i forbindelse med turen blir da dekket av PlussbankCup hjemme i Norge. Dette gir barna og ungdommene en unik mulighet til å reise ut av landet og få oppleve et land som er så annerledes som Norge. For å bruke et engelsk utrykk, det er en "once in a lifetime experience".

I forrige uke hadde Misjonsalliansen et møte hvor barna som skulle til Norge, og deres foreldre fikk informasjon om turen, forberedelsene og om Plussbank Cup turneringen. For både Misjonsalliansen og Plussbank Cup er det viktig at foreldrene er så trygge som mulige på at barna og ungdommene får det bra og er trygge. "Vi vet vel egentlig ingenting om Norge". Forteller Galo og Diana, foreldrene til en av guttene som skal dra til Norge meg. "Det vi vet om Norge er vel det vi har lest på internett, så det er veldig nytt" fortsetter de. Sønnen deres, Andres, er en av de ti som er utvalg til å dra. Noe de begge er glade for.

Vamos a Noruega, Vamos a Jugar! "Jeg er veldig glad for at sønnen min får denne muligheten. Det er en helt ny opplevelse og jeg gleder meg over at han får spille fotball i Norge, bli kjent med et nytt land og virkelig får sjansen til å oppleve noe fantastisk." Forklarer en stolt far.

"Vi har aldri reist utenfor Ecuador før, og jeg har aldri tatt fly. Derfor gleder jeg meg veldig til at han skal få sjansen til å oppleve å fly og til at han kommer hjem igjen for å fortelle meg hvordan det var og fly. Det skal bli morsomt." Ler han og humrer.

Plussbank Cup

PlussbankCup er en av Norges største fotballturneringer i aldersklassen 8-19 år. Plussbank Cup 2013 arrangeres den 22.-26.juni i Kristiansand, på Flekkerøy og i Vennesla. I fjor hadde turneringen 420 lag med nærmere 5.500 deltakere og ledere. Turneringen arrangeres av klubbene Fløy, Vindbjart og Donn, i samarbeid med Sparebanken Pluss og Dyreparken.

Vamos a Noruega, Vamos a Jugar! Plussbank Cup har som visjon å gi deltakerne den beste cup-opplevelsen i Norge. Dette skal reflekteres både på og utenfor banen. Ønsket er at deltakerne skal more seg og oppleve at de er en del av en av Norges beste turneringer. Turneringen samarbeider med Misjonsalliansen i Ecuador gjennom prosjektet "Fotball Krysser Grenser".

Gjennom dette prosjektet sørger de to for at det blir bygget baner og drevet fotballskole i sonene i Guayaquil. Ett lag blir også hentet opp fra denne byen til PlussbankCup årlig, annethvert år jenter og gutter. I år er det guttenes tur.

Foreldrenes Bekymringer

Som med de fleste foreldre har også Ecuadorianske foreldre noen bekymringer og tanker rundt en så lang reise som disse barna skal være en del av. Diana, moren til Andres, fortalte meg at hun var litt bekymret over kulden. I en av bilde presentasjonene ble det vist et bilde av at barna leker med snø, og dermed antok jo hun at det var veldig kaldt i Norge. Hun ble heldigvis beroliget over informasjonen om at det var ikke direkte kaldt i Kristiansad om sommeren, og at for å få sett snø måtte man et stykke opp i fjellet.

"Jeg syns det er litt bekymringsverdig at han skal reise så langt unna, men jeg håper han får more seg og syns det er fint at han får en slik mulighet. Det er stor og spennende mulighet som jeg ikke har hat mulighet til å få selv, og jeg håper han nyter det." Forteller Augustin Pasmiño, far til Eddy Pasmïno.

"Jeg må si at jeg er litt bekymret over høyde syke da" fortsetter han overraskende. "De sier jo at været er det samme som i Cuenca og Quito så da ligger vel Kristiansand omtrent på samme høyde?" Spør han meg litt bekymret. Etter å ha fått forklart at Kristiansand ligger på havnivå og at det ikke er noen høydeproblemer i Norge blir han svært overasket, men lettet.

Og hva syns spillerne selv?

Vamos a Noruega, Vamos a Jugar! Spillerne selv er veldig avslappet til det å skulle reise til Norge. Bekymringer er for de voksne. "Jeg gleder meg til å det morsomt, det er ikke noe som bekymrer meg" forteller Eddy. Under presentasjonen vises en video fra Jentenes tur til Norge i fjor, og det er tydelig at barna og ungdommene syns det ser kjempespennende ut.

"Så kult!" utbryter et av barna i det han ser Jentenes besøk til en fornøyelsespark. De står trollbindet og ser på video om hva de skal oppleve i Norge om kun noen få måneder.

Først må de gjennom noen grunnleggende forberedelser. Dette gjelder da pass-anskaffelse, medisinsk test med elektrokardiogram, tillatelse med fritak fra skole, og treningsrunder. Alt skal dekkes av Plussbank Cup for å unngå at barna ikke kan reise på grunn av økonomiske restriksjoner. Det eneste kravet til barna er oppførsel og deltakelse i felles fotballtreninger fra 15 mars til 15 april. Dermed er alt klart til tur til Norge.

Relaterte artikler
Land
Arbeidsområde
 

Powered by Cornerstone