En støttegruppe for Misjonsalliansens arbeid i Ecuador
Spreke Jenter!

Spreke Jenter!

Søndag den 3.Mars var det arrangert et 5KMs løp for jenter av alle aldre i Guayaquil. Her kunne vinneren av løpet vinne hele $1000USD, mens de som bare ville få seg en fin løpetur i trygge omgivelser langs Malecon elven kunne holde sitt eget tempo. Dette synes da flere av de norske jentene, både volontører og utsendinger, hørtes interessant og morsomt ut å være med på. Dermed dro de til Mall del Sol, et stort kjøpesenter her i byen, og meldte seg på "Huarmi Runner 5KM".

Spreke Jenter!Beklager jenter, løpet er ikke avlyst. De dro inn til byen relativt tidlig på søndags morgen, spente og entusiastiske, men samtidig med en følelse av at dette kanskje ikke var akkurat det de ville bruke en søndagsmorgen til. Natten i forveien hadde det vært mye regn i byen, og flere gater hadde blitt oversvømt, derfor håpet flere av jentene at kanskje løpet muligens kunne bli avlyst. Det skjedde da altså ikke.


Nede i byen var det fullt opplegg. Veien langs Malecon hadde blitt sperret for all trafikk, politiet var parat til å vokte banen, og flere hundre jenter hadde møtt opp for å løpe. Fra Misjonsalliansen ble vi representert av to utsendinger, to volontører og en student. Irene og Ingunn, Inger Marie og Ingvild, og Nikki. Fem veldig spreke jenter som både gledet seg og smågruet seg til å ta del i løpet. De, som de fleste andre, var der kun for å løpe og ha det morsomt, og selv om premien på $1000USD sikkert hadde vært hyggelig å få med seg, var det ingen av de som tenkte at de skulle prøve seg på den.

Da er vi i gang!

Spreke Jenter! Jentene blir stilt opp i en lang rekke. Annonsøren tar mikrofonen, ønsker velkommen og ber politiet rydde banen slik at ingen står i veien. Han teller ned fra 30, og så er løpet i gang. I front ligger to småjenter som fungerer som harer, de løper så fort de bare kan. Bak dem kommer resten av jentene i forskjellig tempo, noen småjogger, andre løper, og noen velger rett og slett å gå.

Etter kun noen få minutter kommer førsteplass på vei tilbake, hun må ha løpt utrolig fort, og har dratt godt i fra feltet, og de andre løperne. Vi på sidelinjen konkluderer at hun må være fra høylandet, det å løpe så fort uten å virke sliten er noe bare høylandsmennesker kan klare.

Noe nøyaktig fire minutter senere får vi øye på den første Norske, det er da Inger Marie, som holder rimelig godt følge med fronten. Bak henne med i underkant av minuttet, kommer Ingvild, så Nikki og noen få minutter senere får vi øye på Irene og Ingunn. På sidelinjen står da jeg, Veronica, og Håkon med barna. De heier ivrig med, og Håkon begynner på et taktfast "Heia! Heia! Heia!". Sannelig er det ikke en Ecuadorianer som kaster seg på det norske heiaropet også, om enn med en litt egen variant. Til glede for de løpende jentene.

I det vi går mot mållinjen har allerede førsteplass klart å komme seg i mål og sitter og har pressekonferanse. Da ble dessverre ingen norsk Ecuadoriansk mester i 5KM for kvinner denne gangen, men våre jenter er langt fra trege. Samtlige klokker inn tider på under 30 minutter, og det må man si er sterkt gjort.

Hva føler du nå?

Etter løpet var jentene enige om at det var veldig slitsomt, men morsomt. Alle var enige om at det var deilig å ha jogget fem kilometer så tidlig på morgenen. En veldig god start på dagen, som da ble enda litt bedre da Ingvild serverte brownies i bilen på vei hjem. Jogging og Brownies er en flott kombinasjon.

"Det var gøy, men jeg har et veldig elsk/hat forhold til jogging" forklarer dagens raskeste, Inger Marie. "Jeg elsker å jogge og den følelsen av å ha jogget, men jeg avskyr tanken på å gjøre det. Når jeg først har tatt en joggetur er det veldig deilig da, men hadde vi ikke vært med på dette løpet så hadde vi jo aldri funnet på å jogge 5km."

Når jeg forteller henne at hun klokket inn til 20:44, raskest av de Norske, og betydelig bedre enn gjennomsnittet blir hun overasket. "Hadde jeg vist at jeg kunne løpt til under 20 så hadde jeg nok tatt ut litt mer. Det er litt irriterende, fordi jeg tror nok at jeg skulle klart å løpe litt mer hadde jeg vist det, men det var veldig deilig å få løpt." 

Tider:
Inger Marie: 20:44 - Ingvild: 22:34 - Nikki: 25:47 - Irene: 27:02 - Ingunn: 28:11

 
 

Powered by Cornerstone