En støttegruppe for Misjonsalliansens arbeid i Ecuador
Soulchildren

Soulchildren

Soulchildren teamet som består av seks sangglade studenter på 19 år fra Grimstad Bibelskole, er nå i Ecuador for å etablere Soulchildren konseptet her til lands. Dette gjør de gjennom et pilotprosjekt i Guayaquil som skal brukes til å videreutvikle og spre konseptet i Ecuador. Forrige helg hadde de arrangert en konsert i kirken Arca de Noe, en milepæl for prosjektet.

Soulchildren Teamet jobber hovedsaklig i to områder av byen. I Odessea jobber de i Galilea, som er en relativt rik kirke, og I sonen Paraiso, den fattigere delen av byen, jobber de i en kirke som heter Arca de Noe. Her arbeider de med å etablere og videreutvikle et tweens tilbud til barn og unge i menigheten, blant annet gjennom dannelsen av et Soulchildren kor.

Hovedformålet til teamet som er her nå er å "Etablere et selvdrivende soulchildren miljø i Ecuador. Dette gjør de da gjennom etablering av kor, opplæring av ungdomsledere og formidling av verdier og gjennom disipelgjøring. Disipelgjøring er en prosess som skal hjelpe til å følge Jesu eksempel og handle ut i fra de verdier Jesus har formidlet. Gjerne gjennom opplæring og diskusjoner med ungdommer fra 15 år og oppover, de som i fremtiden vil være ledere i sine lokalkirker." ifølge Odd Magnus Venås, leder for prosjektet i Ecuador.  Av de seks studentene har fem vært aktive i Soulchildren kor i Norge, noe som nok har gitt dem en ekstra iver til prosjektet.

I Galilea kom Soulchildren teamet til et allerede etablert tilbud til barn og unge. Har hadde de allerede både ungdomsarbeid og kor etablert. Dermed trengte Soulchildren teamet "bare" å introdusere Soulchildren konseptet til kirken og ungdomsarbeidet. Selv om det også allerede var etablert et ungdomstilbud i kirken i Arca de Noe også, fantes det ikke noe kor. Dette måtte da teamet starte opp, lære bort sangteknikk og få på plass prosesser og mekanismer som kan videreutvikle og drive koret selv når det Norske teamet har dratt hjem til Norge. 

Alle i teamet jobber i begge kirkene, men to og to har hovedansvaret i de forskjellige kirkene og prosjektene. I Galilea og prosjektet her ligger da hovedansvaret hos Malene Jerpstad og Gunnar Syvertsen. I Arca de Noe er det Tuva Moen og Benjamin Vik som styrer, og i workshopen er det Evelyn Hillern og Vilde Holm som har kommandoen. Jobben deres går da ut på å lære bort sangteknikk, lære ungdomsledere hvordan å lede og drive et kor, og hvordan å spre sanggleden blant barn og unge som Soulchildren konseptet er kjent for.

SoulchildrenSoulchildren Teamet. Fra Høyre, Benjamin Vik, Gunnar Syvertsen, Evelyn Hilleren, Vilde Holm, Tuva Moen og Malene Jerpstad.

Hva er Soulchildren

Soulchildren Konseptet "Soulchildren" ble etablert i 2001 av Ragnhild Hiis Ånestad gjennom dannelsen av Oslo Soul Children, et kor for sangere fra 10 - 16 år. Koret, som synger gospel, rock, pop, soul og R'n B har som visjon å vinne og bevare unge for evangeliet gjennom sang og musikk de kan kjenne seg igjen i. 

Konseptet som ble introdusert av Oslo Soul Children er i dag blitt en stor korbevegelse med kor over hele Norge, og i mange andre land.

Soulchildren i Ecuador som disse studentene er med på å etablere, er et forsøk på å etablere denne korbevegelsen som allerede har slått rot i USA, Japan, India og Tyskland for å nevne noen, i Guayaquil og i Ecuador. Siden prosjektet i Ecuador er helt nytt er det mye som ikke er helt på plass enda. Prosjektet er i startfasen og er tenkt som et prøveprosjekt for å se om prosjektet kan fungere i Sør Amerika, og mer bestemt Ecuador, samt også om lokale menigheter har motivasjonen som trengs for å fortsette prosjektet. Dette skal da bli vurdert i slutten av april hjemme i Norge for å se om man skal fortsette med prosjektet, og om det er noe som trengs å forandres på.

Tid for Konsert!

Soulchildren I helgen var jeg så heldig at jeg ble invitert på konsert i kirken Arca de Noe, i Paraiso. Her skulle da Soulchildren Ecuador ha konsert for menigheten, og lokalsamfunnet. I kjent Sør Amerikansk stil begynte da selvfølgelig konserten sånn cirka en halvtime senere enn annonsert. Utenfor kirken satt Gunnar og Benjamin, gutta på teamet, og lagde norske vafler som skulle selges til de som kom til kirken.

For 50 cents (ca 3 kroner) fikk du da ekte Norske vafler med jordbærsyltetøy og et glass Coca Cola. I tillegg kunne du om du ville bytte ut vaflene med Empenadas med ost, eller vanilje kake. Ikke overraskende valgte de fleste de Norske vaflene, til mild irritasjon for Gunnar. "Det er jo hyggelig at vaflene selger, men det går ganske tregt å steke de her. Jeg tror kanskje vi brukte nærmere to minutter per vaffel, noe som da er ganske lenge. Neste gang tror jeg kanskje at vi skal ta med to vaffeljern."

Etter at en god del vafler har blitt fortært, og gutta begynner på enda et parti med røre, begynner konserten inne i kirken. Kirken består egentlig av et halv-ferdig betong bygg som minner litt om en liten uferdig boligblokk. Hele kirkerommet er av betong, og fremerst i rommet er det satt opp en liten scene med et kors hengende over. Svært forskjellig fra de store katedralene og kirkebyggene vi kjenner fra Europa og Norge, men fortsatt en trivelig atmosfære.

Soulchildren Konserten blir åpnet av ungdomsledere og barna som er en del av kirken. Som fremfører en rekke Soulchildren sanger med stor sangglede. Konserten som skulle vare i ca en time endte opp med å vare i cirka tre timer istede, og for hver time ble stemmningen bare bedre og bedre.

Begynnelsen kan minne litt om Norske kirkekonserter, litt høflig applaus fra de voksne, mens barna hoier litt mer enn de strengt tatt trenger, men er stort sett rolige. Etter hvert som tiden gikk ble det mer mer liv. Flere barn fikk synge, koret fra Galilea kom opp og sang noen sanger og Soulchildren teamet fra Norge hadde også et lite nummer, som slo veldig godt an hos publikum. Dermed endte de voksne opp stående på stolene sine mens de danset og sang med, og barna jublet, lo, og sang med av full hals. Mot slutten var det rett og slett full feststemning i den lille kirken, badeballer fløy rundt i rommet, barn sprang rundt i vill glede og så å si alle danset, sang og jublet.

"Jeg tror denne konserten var viktig for oss fordi den viste oss alle at det vi har gjort her nytter. Dette var virkelig et ordentlig Soulchildren treff i regi av Soulchildren Ecuador, det meste gikk av seg selv, og vi trengte egentlig ikke å gjøre så mye. Det føles litt som om vi har klart det vi skulle gjøre, og det er morsomt" Konkluderer Malene etter konserten.

Relaterte lenker
 

Powered by Cornerstone