En støttegruppe for Misjonsalliansens arbeid i Ecuador
Møte med en mulig ny samarbeidspartner

Møte med en mulig ny samarbeidspartner

Her om dagen var jeg så heldig at jeg fikk være med Jorgé ut i sonene for å møte en lokal gruppe som Misjonsalliansen vurderer å samarbeide med. Det skulle være et introduksjons møte med gruppens leder og er en del av en prosess for å bli kjent med gruppen, se om Misjonsalliansen kan hjelpe dem, og om de er villige til å møte de kravene som stilles til en samarbeidspartner.

Møte med en mulig ny samarbeidspartnerHer er det de planlegger å bygge den nye fotballbanen.Nabolaget vi skal besøke kalles Reynaldo Quiqonez, her midt i et idyllisk landskap ligger et svært fattig lokalsamfunn, som mangler selv det mest grunnleggende av infrastruktur. Gruppen vi skal besøke i dag ønsker å opprette en fotballklubb og få bygget en fotballbane, slik at barn og unge kan få et sted å være i fritiden og som kan hjelpe dem med å holde seg unna den svært utbredte kriminaliteten i området.


Møtet skal holdes ved den lokale samlingsplassen, en liten butikk/restaurant med noen bord og stoler utenfor. Her blir vi møtt av to kvinner og deres barn, de vi skal møte har ikke kommet enda, men de er ivrige etter å fortelle hvor viktig dette prosjektet er for lokalsamfunnet deres. "Prostitusjon, narkotika, tyveri og andre kriminelle aktiviteter er dessverre utbredt her" sier de og forklarer videre at "Uten skole og fritidstilbud i lokalsamfunnet blir risikoen for å falle inn i disse miljøene stor, og her mangler vi så å si alt. Vi har ingen sted hvor barna kan være i det hele tatt, ikke barnehage, ikke skole, ikke sports-klubber, ikke fritidsaktiviteter, det er rett og slet ingenting her." Konkluderer de oppgitte. Den nærmeste skolen er svært langt unna og har rett og slett ikke plass til alle elevene, dermed blir barna og de unge hengende rundt i gatene og kommer nærmere de kriminelle og farlige miljøene.

Møte med en mulig ny samarbeidspartnerEn del av nabolaget Reynaldo QuiqonezLitt senere blir vi møtt av en kraftig mann som introduserer seg som lederen av lokalsamfunnsgruppen. Han ønsker oss hjertelig velkommen og Jorgé informerer de om hvordan prosessen blir videre og hva Misjonsalliansen ønsker å vite fra dem. Rundt ham står det en gjeng med ungdommer som da vil være en del av de som vil få nytte av den fremtidige fotballklubben de ønsker å etablere.
 

Etter den formelle praten var over fikk jeg sjansen til å snakke med lederen av gruppen og høre hans tanker om et samarbeid med Misjonsalliansen."Vi ønsker å jobbe med Misjonsalliansen fordi vi har sett at de hjelper nabolag slik som vårt, og vi ønsker svært gjerne å ta i bruk den hjelpen dere tilbyr til å forbedre og bygge lokalsamfunnet. Det er svært få som ønsker og hjelpe folk i vår situasjon og derfor tar vi gledelig imot hjelp når vi blir tilbudt den." Svarer han på spørsmål om hvorfor de ønsker å samarbeide med nettopp Misjonsalliansen. " Denne fotballklubben vil være et viktig steg i riktig retning for dette nabolaget og de familiene jeg representerer. Vi har ingenting, men dette er noe som vil være viktig for oss".

Møte med en mulig ny samarbeidspartnerJorgé forklarer den fremtidige prosessen til representanten for lokalsamfunnet.På spørsmål om de ønsker og samarbeide med Misjonsalliansen om flere prosjekt svarer han med iver "Hvis Misjonsalliansen er villige til å hjelpe oss med å etablere skole, etablere helsestasjon, sportsklubber, og hjelpe oss med å bygge opp infrastrukturen så er det noe vi absolutt er interesserte i. Vi har 2800 familier i dette området, og som deres representant, hvis jeg ble tilbudt hjelp og pengestøtte til å få disse nødvendigheten på plass så ville jeg startet arbeidet i morgen.

Problemet er ikke vår vilje til å få noe gjort, men våre muligheter til det. Det er veldig få som vil hjelpe folk som er i vår situasjon, så å si ingen, og vi kan ikke klare å etablere skoler, helsestasjoner og andre nødvendigheter uten hjelp og pengestøtte. Alle i dette området ønsker å forbedre det, ønsker å bygge det opp og holde barna trygge. Så ja, vi vil veldig gjerne samarbeide med Misjonsalliansen på veldig mange felt, og håper å samarbeide med de i lang tid fremover."    

 

 

Powered by Cornerstone