En støttegruppe for Misjonsalliansens arbeid i Ecuador
Barcelona campeon!Barcelona med seiersflagg.

Barcelona campeon!

Om du har et snev av fotballinteresse og har vært i Ecuador er jeg ganske sikker på at du på en eller annen måte har måttet forholde deg til Barcelona Sporting Club....og mest sannsynlig har du også måttet ta standpunkt til om du er Emelec eller Barcelona supporter. Valgte du Barcelona er det all grunn til å feire.

I den siste perioden har dette vært et tema som har splittet enhver vennegjeng, arbeidsfelleskap og familie. Hvem vinner årets serie, Emelec eller Barcelona? Det hele stilnet vel litt etter at Barcelona satte et stort utropstegn ved å slå Emelec hele 5-0 på hjemmebane, men etter spillelistene og poengdeling var det frem til onsdag fortsatt mulighet for at Emelec kunne ta seieren. Derfor brøt det ut stor fest i Guayaquils gater onsdag kveld i det Emelec tapte sin mulighet til å hanke inn nødvendige 3 poeng. I det Emelec tapte var det klart: Barcelona campeon! Til tross for en uspilt kamp hadde Barcelona sikret poeng nok til ligaseier. 

Barcelona campeon!Jose og artikkelforfatter klar for kamp.Det sier seg vel selv at når menneskene i fotball-verdensdelen Sør Amerika, i fotball-nasjonen Ecuador, i fotball-byen Guayaquil, endelig etter 14 års kamp vinner serien blir byen snudd på hodet. Barcelona supportere har den siste tiden festet og gledet seg til denne søndagens begivenhet: årets siste ligakamp, på hjemmebane, med garantert ligaseier, uansett om det måtte bli uavgjort eller tap. Billettene forsvant til mellomenn så fort de ble lagt ut for salg, med 56 000 solgte billetter og over 80 000 tiskuere på stadioen (finn dine egne teorier på differansen mellom solgte og faktiske tilskuere) var det duket for en ordentlig god avslutning.

Barcelona campeon!La sur oscura i seiersrus.Barcelona sviktet ikke, men lot supporterne få utløp for all sportslig glede i det de i går avsluttet med å sette inn 3 mål før de tok imot pokalen som årets ligamestre. Ord blir selvfølgelig fattige i det man skal prøve å beskrive den stemningen som i går utspilte seg på Barcelonas stadio. Men om du selv har vært der og opplevd Barcelona score har du kanskje en liten ide...så må du bare sette på Queen sin:" We are the champions" på full guffe, se for deg at du ser hele stadioen full av gulkledde mennesker som er i seiersrus fordi deres lag endelig beviser at de er Ecuadors beste! Løfte høyre arm og rope: Barcelona campeon, Barcelona campeon, Barcelona campeooooon!

 

Powered by Cornerstone