En støttegruppe for Misjonsalliansens arbeid i Ecuador
MAN-E 18 år

MAN-E 18 år

I august feiret MAN-E (Misión Alianza de Noruega en Ecuador) 18 år. MAN-E lever stadig med konstante endringsprosesser for hele tiden å på best mulig måte nå sitt diakonale mål – å gi livet en sjanse

Med et smil sammenligner kollegaer MAN-E med en person som har blitt 18 år: ”Nå er vi voksne og myndiggjort,” sier de. Konteksten der både en person og en organisasjon vokser opp, har mye å si for oppdragelsen. Guayaquil er intet unntak. Fra begynnelsen av MAN-Es arbeid i de fattigste områdene av Ecuadors største havneby i 1994, har mange utfordringer blitt tilnærmet med profesjonalitat, Guds velsignelse, et diakonalt syn, flaks og mye frivillig innsats.

”Det er mange nordmenn og ecuadorianere som har vært en del av MAN-E gjennom disse årene. Jeg har hatt muligheten til å ta imot og si farvel til mange fra begge land,” sier Jorge Pluas. Han er en av de mest erfarne fasilitatorene (”feltarbeidere”) her på kontoret til MAN-E. Etter å ha sagt dette, gir han en klem til Roxana, som forlater kontoret vårt i Guayaquil med et kall og en drøm om å reise til Brasil for å bli misjonær.

 MAN-E 18 årCesar Parra, direktør i MAN-E MAN-Es vei mot modenheten har vært full av endringer, og noen har ført til kriser i oppveksten. ”MAN-E har komt seg gjennom dette, og nå ser vi på oss selv som klokere og mer modne,” sier Cesar Parra, direktøren i MAN-E. ”Denne modenheten skyldes den permanente nærheten til de sårbare gruppene vi jobber sammen med, med stor vekt på å myndiggjøre dem.” Videre påpeker han at ingenting hadde blitt oppnådd uten troen vår, som gjør at vi identifiserer oss med Jesu tjeneste, liv og omsorg for de ekskluderte.

 

Powered by Cornerstone